Društvo

AMSS: Putnička vozila na Gradini čekaju sat i po, na Preševu 45 minuta

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

23/07/2023

-

08:05

AMSS: Putnička vozila na Gradini čekaju sat i po, na Preševu 45 minuta
AMSS: Putnička vozila na Gradini čekaju sat i po, na Preševu 45 minuta - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Putnička vozila na izlasku iz zemlje jutros se na graničnom prelazu Gradina zadržavaju sat i po, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije, na Preševu na izlazu iz zemlje putnički automobili i autobusi čekaju 45 minuta.

Na ulasku u zemlju, putnička vozila na Horgošu čekaju jedan sat, na Batrovcima 45 minuta, a na Gradini 15 minuta. Teretna vozila na izlasku iz zemlje na Šidu čekaju četiri sata, a na Batrovcima tri sata.

Kako izbeći gužve na granicama u sezoni godišnjih odmora?

Alternativni granični prelazi, aplikacije za mobilni telefon, GoogleMape, dobra organizacija i informisanje, mogu da doprinesu da put do mora ili mesta na kojem planirate da provedete deo leta, a da niste u Srbiji, bude što kraći i konforniji.

Sezona godišnjih odmora je uveliko počela, a nadležni u našoj zemliji gotovo svakodnevno izlaze sa informacijama o tome kakvo je stanje na putevima, naplatnim rampama, gde su radovi, ali i kolika su zadržavanja na glavnim graničnim prelazima u Srbiji. 

Na prelazima ka Mađarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i dalje ka Grčkoj, se u vreme sezone godišnjih odmora gotovo uvek naprave "čepovi" i to pre svega zbog velikog broja vozila na izalsku iz zemlje.

Takođe, tokom leta AMSS često upozorava vozače i da ukoliko naiđu na vanredne zastoje ili prekide u vožnji, koji su česti u ovim danima pojačanog saobraćaja, budu srpljivi i poštuju sva ograničenja u brzini.  Kako dodaju, opasnost od saobraćajne nezgode, koja može biti izazvana umorom, veća je nekoliko puta u vremenu od 22 do šest sati, i zato savetuju da u tom periodu treba praviti češće pauze, a posebno u vremenu svitanja koji je za vozača i najrizičniji deo dana.

U svakom slučaju, postoje trikovi koji put do željene destinacije mogu da vam olakšaju, samo je potrebno da o njima razmišljate na vreme. Kako da izbegnete gužve na graničnim prelazima, detaljnije u posebnoj vesti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija