Društvo

Upozorenje RHMZ-a: Posle tropskog dana, u utorak nagla promena vremena, oluja sinoć zahvatila Hrvatsku i Sloveniju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/07/2023

-

23:52

Upozorenje RHMZ-a:  Posle tropskog dana, u utorak nagla promena vremena, oluja sinoć zahvatila Hrvatsku i Sloveniju
Upozorenje RHMZ-a: Posle tropskog dana, u utorak nagla promena vremena, oluja sinoć zahvatila Hrvatsku i Sloveniju - Copyright Tanjug/Zoran Žestić, Branko Lukić, Marko Đoković, AP/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će u utorak biti veoma toplo sa temperaturom do 40 stepeni Celzijusa, dok će u noći između utorka i srede doći do nagle promene vremena u vidu kiše, pljuskova i grmljavine, navodi se u dva upozorenja koje je izdao Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Kako se navodi, sutra se u Srbiji očekuje još jedan tropski dan.

"Sutra veoma toplo, posebno u centralnoj i južnoj Srbiji gde će biti još toplije u odnosu na današnji dan - od 37 do 40 stepeni Celzijusa", navodi se u upozorenju.

Međutim, kako dodaju, već tokom večeri vreme se menja kada će doći do pada tremperature za od 10 do 15 stepeni.

"Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature u utorak krajem dana zahvatiće severne delove. U sredu ujutru i pre podne proširiće se na zapadne i centralne, a posle podne i na ostale predele Srbije. U zoni jakih grmljavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine", navode iz RHMZ-a.

Olujno nevreme već je zahvatilo je područje zapadno od Srbije, a u Zagrebu je prema pisanju tamošnjih medija padao grad veličine oraha.

 

 

Prehodno je oluja protutnjala Slovenijom gde je takođe donela grad i olujni vetar.

 

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija