Društvo

Bertolini u Šapcu obišao projekte izgrađene uz podršku EU

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2023

-

16:02

Bertolini u Šapcu obišao projekte izgrađene uz podršku EU
Bertolini u Šapcu obišao projekte izgrađene uz podršku EU - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Nikola Bertolini, danas je u Šapcu obišao projekte koje lokalna samouprava sprovodi uz podršku Evropske unije.

Tokom obilaska objekta paviljona Naučnog centra, koji je izgrađen uz pomoć sredstava Evropske unije, obezbeđenih preko EU PRO Plus, Bertolini je kazao da je briga o potencijalima dece jedan od najlepših zadataka svakog roditelja, a ukoliko opština pravi ovakav prostor, onda je to usluga koja je nemerljiva za zajednicu. 

Veoma sam pozitivno iznenađen onim što sam video i jedva čekam da vidim kampove i nastavu koja se u njima odvija, istakao je Bertolini.

Printskrin/Tanjug video

 

Naveo je da su deca danas, za razliku od ranijeg vremena, mnogo izloženija informacijama, raznim igrama i stimulansima, tako da dodatna saznanja predstavljaju novi aspekt u razvoju i sazrevanju svakog deteta.

Kako je naglasio, posebno povećanje znanja i razvoj potencijala za decu predstavalja prednost u daljem životu.

Čestitajući gradu na ovom projektu, Bartolini je dodao da je ovo je korak ka napretku cele sredine.

Printskrin/Tanjug video

 

Kako je rekao gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, vrednost projekta koji su zajednički finansirali grad Šabac i Evropska unija iznosi 450.000 evra i da će se ovde već krajem avgusta organizovati prvi kamp.  

Biće to, naglasio je Pajić, nadogradnja sistemu obrazovanja, gde će najbolji učenici razvijati svoje potencijale. 

U centru će biti obezbeđen smeštaj za 40 učenika i četri nastavnika, a programom će se povećati rezultati i dometi koje deca postižu na takmičenjima.

Bertolini je obišao i novoizgrađene 23 stambene jedinice za socijalno stanovanje u okviru programa "Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji" (EU SAHAI).

Komentari (0)

Srbija