Društvo

Više sunca nego juče, temperatura do 32 stepena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/08/2023

-

07:30

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U danu pred nama biće mnogo više sunčanih intervala nego juče. Temperatura će biti za stepen do dva viša nego juče - nakon jutarnjih oko 17 stepeni, u najtoplijem delu dana biće od 29 do 32 stepena.

Meteoalarmi koji su nas upozoravali na pljuskove i grmljavinu, danas su isključeni. Na snazi je sada najniži stepen upozorenja, odnosno žuta boja, koja je tu zbog temperature od oko 30 stepeni. 

"Visinski ciklon koji je krivac za jučerašnje padavine otišao je dalje na sever ka Mađarskoj. U Srbiji se sada razvedrava pod uticajem anticiklona čiji se centar pozicionirao iznad Ukrajine", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija, Milena Lazarević.

Kiša i pljuskovi danas se očekuju samo u brdsko-planinskim predelima poslepodne, dok će u ostalim krajevima nebo biti prekriveno srednjim i niskim oblacima. Vetar će u narednim satima ostati slab do umeren, i duvaće iz istočnog i jugoistonog pravca.

Kraj radne nedelje i vikend obeležiće umereno toplo, sunčano i suvo vreme.

"U jutarnjim satima biće mestimično magle, pa budite na oprezu naročito ukoliko ste za volanom. Što se kiše i pljuskova tiče, za sada su iza nas. Do kraja nedelje maksimalna dnevna temperatura biće iznad 30, a ispod 35 stepeni", zaključuje Lazarević.

Komentari (0)

Srbija