Društvo

Zbog obilnih padavina proglašena vanredna situacija u Petrovcu na Mlavi

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2023

-

09:44

Zbog obilnih padavina proglašena vanredna situacija u Petrovcu na Mlavi
Zbog obilnih padavina proglašena vanredna situacija u Petrovcu na Mlavi - Copyright Tanjug/AP/Godofredo A. Vásquez

veličina teksta

Aa Aa

Zbog obilnih padavina koje su u sredu pogodile opštinu Petrovac na Mlavi proglašena je vanredna situacija na predlog Štaba za vanredne situacije.

U periodu između 5 i 7 sati ujutru u sredu palo je oko 120 litara vode po metru kvadratnom što je prouzrokovalo izlivanje bujičnih potoka. 

"Takođe je nadošao i nivo vodostaja reke Mlave i zbog izlivanja potoka na pojedinim deonicama proglašena je vanredna situacija kako bi bila pokrenuta neophodna mehanizacija i kako bi šteta u što kraćem roku bila otklonjena", rekla je za Tanjug šefica kabineta predsedika opštine Petrovac na Mlavi Hristina Đorđević.

Prema njenim rečima trenutna situacija nije kritična, a voda se uglavnom povukla u svoja korita. 

"Najgore su bila pogođena seoska naselja Šetonje, Ranovac, Veliko Laole, Leskovac. Uglavnom su bili poplavljeni usevi, a voda se izlila i na nekoliko putnih deonica. U Stamnici je i nekoliko domaćinstava pod vodom", kazala je Đorđević.

Kako je navela, šteta još nije procenjena, u toku je prikupljanje informacija, a posle povlačenja vode, počeće sanacija najkritičnijih deonica.

"Formirana je komisija za procenu štete, sutra će krenuti na teren, tako da ćemo imati neke informacije o šteti", navela je Đorđević.

Komentari (0)

Srbija