Društvo

Od 15. septembra vlasnici nelegalnih objekata mogu da se prijave za priključak na struju, vodu i gas

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2023

-

17:03

Od 15. septembra vlasnici nelegalnih objekata mogu da se prijave za priključak na struju, vodu i gas
Od 15. septembra vlasnici nelegalnih objekata mogu da se prijave za priključak na struju, vodu i gas - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o načinu, uslovima i postupku za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata, koja propisuje načine, uslove i postupke za to priključenje.

U saopštenju Vlade Srbije su naveli da je Uredbom predviđeno da priključak za struju, vodu, kanalizaciju ili grejanje mogu da dobiju samo vlasnici kuća i stanova i članovi njihovih domaćinstava koji su izgradnjom, odnosno kupovinom, trajno rešavali svoje stambeno pitanje i koji u njima žive i ova mogućnost se ne odnosi na poslovne objekte, niti na investitore koji su nelegalno gradili i objekte nisu priključili na komunalno infrastrukturu.

Takođe, priključenje je privremenog karaktera i ne utiče na utvrđivanje pravnog statusa objekta koji se priključuje na infrastrukturu.

Građani koji žive u nelegalnim objektima moći će u roku od 30 dana, počevši od 15. septembra ove godine da podnesu prijave za priključenje na struju, grejanje, vodu i kanalizaciju putem formulara koji će biti dostavljen opštinama, zaključeno je u saopštenju Vlade Srbije. 



 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija