Društvo

Danas akcenat na grmljavini, ali i dalje prilično toplo: Uskoro nas očekuje promena vremena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/08/2023

-

07:59

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Danas nas čeka nešto niža temperatura nego juče, u najtoplijem delu dana od 32 do 35 stepeni, ali je zato akcenat na grmljavini. 

U prvom delu dana biće koliko-toliko stabilno, sunčano i suvo. Oblaci će krenuti da se razvijaju posleponde, a kiša i lokalni pljuskovi i grmljavina biće rezervisani za južne i istočne predele. Severnije od Save i Dunava, biće bez osveženja u vidu kiše i pljuskova.

Kada je reč o vetru danas će očekuje nešto jači intezitet, naročito kada se razviju oblaci, ali generalno ćemo imati miran i tih dan, u kome će duvati slab do umeren vetar severnog pravca.

"U većem delu zemlje, izuzev istočne Srbije ge je na snazi naradandžasti, biće upaljen niži stepen upozorenja, odnosno žuti meteoalarm. Meteorološka služba ističe da danas postoji rizik od udara groma", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija, Milena Lazarević.

"Atmosfera je nešto nestabilnija nego prethodnih dana, zbog vlage koja na visini pristiže sa južnim vetrom. Južno strujanje osim vlage donosi nam i topao afrički vazduh, a znamo da je takva kombinacija toplog i vlažnog idealna za nastanak oblaka iz kojih padaju kiša i pljuskovi", dodaje Lazarević.

Do kraja nedelje biće sunčano i tropski toplo.  Temperatura će u njatoplijem delu dana ići do 37 stepeni, a tokom noći se neće spuštati ispod 20. Kraj toplotnom talasu prognoziran je za nedelju uveče, kada u Srbiju stiže hladan front.

Osim osveženja, promena vremena biće praćena i pljuskovima u svim predelima.

Komentari (0)

Srbija