Društvo

Danas sunčano do 33 stepena, a očekuje nas i novi tropski talas - evo i kada

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/07/2021

-

08:30

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U proteklom periodu u pojednim mestima u Srbiji palo je i preko 150 litara kiše na samo jednom kvadratnom metru. Inače, to je količina koja u proseku padne za dva meseca. Zemlja se natopila, i sada ulazimo sušan i sve topliji period, rekla je urednica vremenske progonoze Euronews Srbija i meterolog Milena Lazarević.

Kako kaže, sada je na snazi zeleni meteoalarmom što znači da su isključena sva upozorenja, te nema nikakvih opasnosti od oluja, kiša i pljuskova.

"Visinski ciklon sa Jadrana više ne utiče na vreme u Srbiji. Vazdušni pritisak sada polako raste, i ovaj anticiklon sa zapada štitiće nas od kišonosnih oblaka sve do kraja meseca", kaže Lazarević.

Za razliku od prethodnih dana, oblaci će danas biti retka pojava na nebu, a duvaće umeren do pojačan severac.

"U danu pred nama suvo i pretežno sunčano. Kada je reč o temperaturi biće slična jučerašnjoj. Maksimalna dnevna u intervalu od 25 do 33 stepena. Da napomenem da će i danas biti sparno, pa će utisak biti da je toplije od prikazanih vrednosti", rekla je Lazarević.

Kakvo nas vreme čeka?

Lazarević kaže da nam sleduje miran letnji period, dani će biti sve topliji a stiže nam još jedan toplotni talas.

"Vetar će oslabiti već sutra što će biti uvod u jedan miran letnji period. U narednim danima neće biti ni kiše ni pljuskova - samo sunce. Dani će biti sve topliji, a u nedelju nam stiže jedan, da tako kažem mini-tropski talas koji će trajati svega nekoliko dana. Tokom tog talasa očekujemo temperaturu i do 38 stepeni u hladu, a biće i tropskih noći", zaključuje Lazarević.

 

Komentari (0)

Srbija