Društvo

Renoviranje unutrašnjosti dela škole "Vladislav Ribnikar" se privodi kraju

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2023

-

14:46

Renoviranje unutrašnjosti dela škole "Vladislav Ribnikar" se privodi kraju
Renoviranje unutrašnjosti dela škole "Vladislav Ribnikar" se privodi kraju - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Radovi na renoviranju enterijera dela OŠ „Vladislav Ribnikar” s ulazom iz Ulice Svetozara Markovića privode se kraju i biće završeni, kao što je bilo i najavljeno, do početka školske godine, saopštilo je Ministarstvo za javna ulaganja.

U saopštenju ministarstva navodi se da su radovi ugovoreni tokom jula meseca ove godine obuhvatali adaptaciju i sanaciju enterijera dela kompleksa škole kako bi učenici od 1. septembra pohađali nastavu u čistom i uređenom prostoru.

"Pored ovih radova, na zahtev Saveta roditelja učenika i same škole, naknadno su ugovoreni i radovi na obnovi dela spoljnog omotača istog objekta, kao i radovi na obnovi krovnog pokrivača i enterijera dve sale za nastavu fizičkog vaspitanja", stoji u saopštenju.

Za ove radove naknadno je sprovedena i nova javna nabavka, a kako se navodi, obnova dela spoljnog omotača dela škole s ulazom iz Ulice Svetozara Markovića biće završena u prvim danima septembra, dok će radovi na obnovi krovnog pokrivača i enterijera dve sale za nastavu fizičkog vaspitanja biti završeni do 1. oktobra, kada i počinje sezona odvijanja nastave fizičkog vaspitanja u zatvorenom.

Nastava u školi će se od 1. septembra, kako je dogovoreno, odvijati u potpunosti u delu objekta škole s ulazom iz Ulice Svetozara Markovića, što je privremeno rešenje koje će biti u primeni do konačne odluke o konceptu i izgledu Memorijala. 

"Upravo koncept i izgled tog prostora je predmet razgovora koji su u toku i u tom procesu je ključna reč porodica ubijenih", zaključuje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija