Društvo

Trinaesta beogradska gimnazija učenicima uvodi pravila oblačenja

Komentari

Autor: Politika, Euronews Srbija

30/08/2023

-

13:33

Trinaesta beogradska gimnazija učenicima uvodi pravila oblačenja
Trinaesta beogradska gimnazija učenicima uvodi pravila oblačenja - Copyright Wikipedia.org/Tonickmusic

veličina teksta

Aa Aa

Trinaesta beogradska gimnazija u Beogradu obavestila je svoje učenike o pravilima oblačenja pred početak nove školske godine, a u tu svrhu odštampan je i plakat. Premda su mnogi pozdravili ovakvu odluku, bilo je i onih koji nisu videli problem u pojedinim odevnim komadima koji su se našli na listi zabranjenih.

Kako se navodi u obaveštenju objavljenom na sajtu škole, "u školu je zabranjeno dolaziti nepristojno odeven, a to znači - u šortsevima ili bermudama, mini-suknjama, helankama, trenerkama, kratkim majicama koje otkrivaju stomak, majicama sa bretelama. Zabranjene su i kapuljače. Učenici koji budu dolazili u školu nepristojno odeveni, biće najpre dva puta opomenuti, a zatim će im biti umanjena ocena iz vladanja".

Facebook.com/XIII beogradska gimnazija

 

Međutim, obaveštenje o pravilima oblačenja u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji izazvalo je burnu reakciju u javnosti. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, brojniji su oni koji podržavaju da se u školu mora dolaziti pristojno odeven, ali bilo je i onih koji ne vide nikakav problem u trenerkama i helankama, kao i u duksericama sa kapuljačom.

"Meni je ovo kao bivšem đaku zaista razočaravajuće. Smatram da me ništa manje pristojnim ne čini način odevanja, a pogotovo nošenje trenerki i kapuljača (čija je zabrana potpuni apsurd). Ako škola nije modna pista, zašto se onda zabranjuju potpuno pristojni odevni predmeti", jedan je od komentara koji se našao na Fejsbuk stranici gimnazije.

"Odlično! Nadam se da će i ostale gimnazije i srednje škole istupiti sa istim pravilom. Da polako vratimo opštu kulturu u svim segmentima", glasio je drugi komentar.

Da bi nova pravila zaživela neophodno je da se saglase i Savet roditelja i Đački parlament, piše "Politika".

 

Komentari (0)

Srbija