Društvo

Sunčan dan za početak septembra: Jesenjih kiša nema na vidiku, temperatura danas do 30 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/09/2023

-

07:41

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Vreme je nakon oluja, krenulo da se stabilizuje i u regionu i u Srbiji. Oblaka je sve manje, a pred nama je sunčan dan, bez kiše i pljuskova. Oko 15 sati očekuje se vrhunac rasta temperature za danas - od 26 do 30 stepeni.

Idealan početak septembra neće remetiti ni vetar - pred nama su mirni sati u kojima će duvati slab do umeren vetar promenljivog pravca.

Ovaj septembar biće topao i prosečno, pa čak i malo ispod proseka, vlažan, a jesenjih kiša trenutno nema na vidiku. Srednja minimalna temperatura kolebaće se oko 15 stepeni, dok se kao najviša dnevna predviđa, u proseku, oko 25.

"Ne očekujemo toplotne talase, što znači da, iako temperatura bude prelazila 30 stepeni, to neće trajati duže od tri uzastopna dana. Kada je reč o padavinama, za ceo mesec  trebalo bi u proseku da padne oko 50 litara po metru kvadratnom", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija, MIlena Lazarević.

Vikend pred nama biće sunčan, vedar i umereno topao, bez kiše i pljuskova. Temperatura će biti od 15 stepeni tokom noći, do 32 u najtoplijem delu dana.

Komentari (0)

Srbija