Društvo

Veliko interesovanje brucoša za smeštaj u studentskim domovima: Rok za predaju dokumentacije ističe sutra

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2023

-

09:57

Veliko interesovanje brucoša za smeštaj u studentskim domovima: Rok za predaju dokumentacije ističe sutra
Veliko interesovanje brucoša za smeštaj u studentskim domovima: Rok za predaju dokumentacije ističe sutra - Copyright Tanjug/video

veličina teksta

Aa Aa

Rok za predaju dokumentacije brucoša za smeštaj u studentske domove ističe sutra, a do sada je podneto 2.286 prijava. Preliminarna rang lista izlazi 16. septembra, a konačna 25. septembra. 

"Predaja dokumentacije, odnosno prijava studenata prve godine osnovnih studija počela je 1. septembra u Studentskom domu Karaburma, gde se podnose prijave. Zaključno sa jučerašnjim danom dokumentaciju je podnelo 2.286 studenata. Interesovanje je i dalje veliko kao i prethodne godina, a veće od pre četiri godine. Nastavljen je trend da se više prijavljuje devojaka. Oko 65 posto devojaka se prijavilo za smeštaj u našim objektima", rekao je za Tanjug direktor Ustanove Studentski centar Beograd Goran Minić.

Podsetio je da se prijava završava sutra u 15 časova. 

"Već narednog dana do 12 časova, objaviće se preliminarna rang-lista, nakon čega sledi utvrđeno vreme za predaju žalbi. Na osnovu dostavljene dokumentacije, formira se konačna rang-lista koja će biti objavljena 25. septembra. Uslov je da su prvi put upisani u prvu godinu studija, da se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, da imaju državljanstvo RS ili neke od zemalja u regionu, kao i da im mesto boravka nije u Beogradu", rekao je Minić. 

Tanjug/video

 

Prema njegovim rečima, studenti na Konkursu moraju da prilože potrebnu dokumentaciju: overene fotokopije svedočanstava za sva četiri razreda srednje škole, uverenje o upisu prve godine studija na teret budžeta Republike Srbije, Uverenje o prihodima po članu domaćinstva, prijavu na Konkurs, kao i indeks i ličnu kartu na uvid. 

"Od 8 do 15 časova podnose dokumentaciju u Studentskom domu Karaburma, a adresa je Mije Kovačevića 7b. Ustanova sprovodi dve raspodele i to u septembru za brucoše, 26, 27. i 28. za devojke, 29. i 30. septembra za muškarce, kao i u novembru za studente starijih godina studija. Studentima će biti omogućeno da obave proceduru useljenja u studentski dom po preuzimanju uputa za useljnje u svim danima raspodele mesta, a krajnji rok za useljenje brucoša je 6. oktobar", rekao je Minić. 

Naglasio je da konkurs za studente starijih godina studija počinje 18. septembrai traje do 31. oktobra.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija