Politika

Orlić i Bocan-Harčenko razgovarali o parlamentarnoj saradnji Srbije i Rusije

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2023

-

14:46

Orlić i Bocan-Harčenko razgovarali o parlamentarnoj saradnji Srbije i Rusije
Orlić i Bocan-Harčenko razgovarali o parlamentarnoj saradnji Srbije i Rusije - Copyright Tanjug/Narodna skupština Republike Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o bilateralnim odnosima i parlamentarnoj saradnji Republike Srbije i Rusije.

Orlić je istakao da je Srbija ponosna na jučerašnji govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na zasedanju Generalne skupštine UN, koji je tom prilikom preneo snažnu poruku da poštovanje principa i pravila Povelje UN nije izbor, već obaveza, koja je najbrutalnije pogažena baš u slučaju Srbije pre 24, odnosno 15 godina, saopštio je kabinet predsednika Narodne skupštine.

"To su učinili oni koji najviše dele lekcije danas, a i danas krše Rezoluciju 1244 u slučaju Kosova i Metohije", naglasio je Orlić.

Orlić je informisao ambasadora o izuzetno teškoj situaciji sa kojom se suočava srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji, te da svakog dana imamo nove primere nasilja koje premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sprovodi nad Srbima.

"Zato je neprihvatljivo uspostavljanje veštačke ravnoteže, pozivanjem 'obe strane na smanjivanje tenzija', kada se zna da postoji samo jedan generator nasilja na Kosovu i Metohiji, i uvek je ista strana žrtva tog nasilja. Zbog toga je od ogromnog značaja što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pred Generalnom skupštinom UN naglasio da je ubedljiva većina država sveta danas po pitanju KiM na strani Srbije i međunarodnog prava", naglasio je Orlić.

Orlić je zahvalio Rusiji na doslednom poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje i naglasio da će Srbija ostati posvećena dijalogu i vođenju odgovorne politike mira i stabilnosti.

Bocan-Harčenko je istakao da zvanična Moskva prati sva događanja i razume poziciju Srbije, kao i svu složenost situacije. Sagovornici su razmenili mišljenja i o drugim pitanjima od obostranog značaja.

Komentari (0)

Srbija