Politika

Ponovo burno na sednici Visokog saveta tužilaštva: Polemika o odnosu Vrhovne tužiteljke Dolovac prema Milovanoviću

Komentari

Autor: Stefan Goranović

22/09/2023

-

15:51

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Još jedna sednica Visokog saveta tužilaštva protekla je uz polemike o odnosu Vrhovne javne tužiteljke Zagorke Dolovac prema jednom od članova Saveta Predragu Milovanoviću. Podsetimo, nakon prošle javno prenošene sednice, ostalo je sporno da li ga je Dolovčeva Milovanovića nazvala pogrdnim imenom, kako su preneli neki mediji, na osnovu snimka. Visoki savet tužilaštva u potpunosti je odbacio te navode. Inače, zbog sporenja među članovima VST-a nije usvojen zapisnik sa prethodne sednice upravo zbog ovog slučaja.

Predsednik Visokog saveta tužilaštva optužio je neke medije za pokretanje kampanje sa ciljem diskreditacije ovog tela i pozvao na traženje uvida u originalne snimke. Stamenković tvrdi da Dolovčeva, koja je izostala sa ove sednice, nije koristila pogrdni izraz za kolegu Milovanovića.

"Zbog tehničkih uslova došlo je do određenog pada u kvalitetu prenosa, gde je zbog "gutanja" određenih slogova ili slova došlo do pogrešnog razumevanja, da je član Saveta (Zagorka Dolovac) izgovorio određene reči koje je izgovorio. Međutim, to uopšte nije bilo ispitano ili, bolje rečeno, pitano od strane tog dnevnog lista i portala, već je automatski pokrenuta medijska kampanja koja je ponovo imala za cilj od istog novinara diskreditaciju Visokog saveta tužilaštva, njegovih članova i onoga što mi radimo", rekao je Branko Stamenković.

Tužilac Milovanović je rekao da se u najmanju ruku pogrdna kvalifikacija na njegov račun čula u živom prenosu na Jutjubu, iako to nije čuo na samom sastanku, jer je vodio dijalog sa predsednikom Saveta. On je podsetio i na raniji odnos Zagorke Dolovac prema njemu.

"Ja uopšte nemam poverenje, nakon vaše manipulacije snimkom, usporavanja snimka, šta ste vi posle radili. Vi ste na način, kako ste iskomunicirali s javnošću, doveli čitavu stvar do konfuzije, relativizacije", rekao je Milovanović, član Visokog saveta Tužilaštva.

Dodao je da se u uživo prenosu moglo videti kako Vrhovni tužilac neverbalnom komunikacijom sugeriše da ga (Milovanovića) treba saseći u izlaganju.

"A zaboravljamo da je prilikom mog izlaganja, ako se ne varam na Četvrtoj ili na Trećoj sednici okrenula meni leđa. Dakle, hoćemo li i to objasniti javnosti da li je to primereno ili ne primereno ili ćemo se zadržati na tehničkoj anomaliji da je rečeno nešto ili nije izrečeno", zaključio je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija