Politika

Gradonačelnici Kragujevca i Pirota podneli ostavke

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2023

-

11:28

Gradonačelnici Kragujevca i Pirota podneli ostavke
Gradonačelnici Kragujevca i Pirota podneli ostavke - Copyright Tanjug/Nebojša Raus, Aleksandar Ćirić

veličina teksta

Aa Aa

Nakon Beograda, i gradonačnici Kragujevca i Pirota podneli su ostavke, kako bi se stvorili uslovi za održavanje lokalnih izbora u decembru.

Odluku o podnošenju ostavke gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić saopštio je na konferenciji za novinare.

"Sa saradnicima sam odlučio da prekinem agoniju koju pravi opozicija, kako bi se na izborima pokazalo još jednom kome većinsku podršku daju građani Kragujevca", reako je on.

Dodao je da taj grad čekaju veliki, započeti projekti kao što su rekonstrukcija Kliničkog centra, novi trg, severna obilaznica i stadion "Čika Dača".

Na današnjoj sednici Skupštine grada konstatovana je ostavka gradonačelnika Dašića, koji će grad voditi narednih 30 dana. Nakon tog roka, biće izabran privremeni organ grada, do održavanja lokalnih izbora. 

Dašić je novinarima rekao da je kao i većina njegovih kolega iz ostalih gradova u Srbiji, ostavku podneo zato što im je, kako je istakao, preko glave da trpe "teror onih koji za svoje gradove i opštine nikada ništa nisu uradili, a konstantno vrše pritisak na aktuelnu vlast".

Danas je ostavku podneo i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Tanjug/Aleksandar Ćirić

 

"Naš grad očekuje period ubrzanog razvoja i važnih odluka, a za sve to je potrebno potvrditi jasan legitimitet nosioca političkih funkcija. Takođe smatram da je održavanje lokalnih izbora u istom danu sa parlamentarnim izborima ušteda vremena i novca mojim građanima", navedeno je u tekstu ostavke koji je pročitala predsednica Gradske skupštine Milena Dimitrijević.

Odbornicima Gradske skupštine obratio se i gradonačelnik Vasić, koji je rekao da je redovni lokalni izbori u Pirotu trebalo da budu održani naredne godine i dodao da nema smisla u nekoliko meseci ići i na parlamentarne i lokalne izbore.

"To je jedan od razloga što sam dao ostavku, a to su učinile i mnoge moje kolege širom Srbije. To je jedna vrsta političkog dogovora. Velika stranka mora da ima političke dogovore i važne odluke", istakao je Vasić. 

Dodao je da je za njega potpuno svejedno da li će izbori biti u decembru ili u martu i da neće da kupuje tri-četiri meseca vlasti. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija