Politika

Kancelarija za KiM reagovala zbog hapšenja na Jarinju: Srbe hapse u trenutku kada na večni počinak ispraćaju sunarodnika

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2023

-

12:52

Kancelarija za KiM reagovala zbog hapšenja na Jarinju: Srbe hapse u trenutku kada na večni počinak ispraćaju sunarodnika
Kancelarija za KiM reagovala zbog hapšenja na Jarinju: Srbe hapse u trenutku kada na večni počinak ispraćaju sunarodnika - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija danas je na Jarinju uhapsila Lazara J. iz Zvečana, dok je sa porodicom, prijateljima i sunarodnicima krenuo na sahranu tragično stradalog Stefana Nedeljkovića, koji će biti ispraćen na večni počinak u Vrnjačkoj Banji, saopštila je Kancelarija za KiM.

"Ovaj nečovečni i necivilizacijski čin pokazuje svu antisrpsku prirodu i pravo lice režima Aljbina Kurtija i Prištine kojima ništa nije sveto, pa i trenutak najveće tuge i žalosti Srba koriste za ugnjetavanje i obračun sa našim narodom", ističe se u saopštenju Kancelarije.
 
Ukazuje se da se Srbima na Kosovu i Metohiji ruše i skrnave grobovi, a da se sada Srbi hapse u trenutku kada na večni počinak ispraćaju svog sunarodnika, što je nezabeleženo bilo gde u svetu, ali da će i na ovu torturu međunadodna zajednica ostati nema. 

Lazar je bez razloga izveden iz automobila, u kome se nalazio i priveden je na prelazu Jarinje, dok je ostala kolona Srba koja je krenula na sahranu nastavila put Vrnjačke Banje.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je advokata koji pokušava da utvrdi sve okolnosti njegovog hapšenja.

"Trenutak koji je Priština izabrala za privođenje Lazara J. pokazuje direktnu i sračunatu nameru Kurtija i njegovih ekstremista da Srbima zagorčaju život, da ih hapšenjima, lažnim optužnicama, prebijanjima, vređanjima po nacionalnoj osnovi nateraju da napuste svoja vekovna ognjišta i sever Kosova i Metohije etnički očiste od Srba", ističe se u saopštenju Kancelarije.

Ukazuje se da za sve to vreme međunarodna zajednica ćuti i nemo posmatra iživljavanje i progon Srba, nevoljna da urazumi Kurtija i spreči ga da zapali bure baruta na ovim prostorima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija