Politika

Elek: Kosovska policija zaustavila i pretresla sanitet KBC Kosovska Mitrovica

Komentari

Autor: Tanjug

08/10/2023

-

10:23

Elek: Kosovska policija zaustavila i pretresla sanitet KBC Kosovska Mitrovica
Printskrin/Tanjug video/TV Most - Copyright Printskrin/Tanjug video/TV Most

veličina teksta

Aa Aa

 Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek, izjavio je da su pripadnici kosovske policije rano jutros zaustavili sanitet tog kliničko bolničkog centra, nakon čega su "brutalno izvukli vozača i medicinske radnike".

Elek je za Tanjug rekao da je sanitet zaustavljen po povratku iz Beograda, u blizini administrativnog prelaska Brnjak.

Pripadnici kosovske policije su izvršili pretres, rekavši da "svako može da nosi beli mantil", ali prema rečima Eleka, ništa nisu našli.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica je naveo da iz tzv. kosovske policije nisu rekli zbog čega su zaustavili sanitet, ali je istakao da se to redovno dešava u poslednje vreme. Prema njegovim rečima, u poslednjih četiri do pet meseci tzv. kosovska policija više od 210 puta zaustavila sanitet KBC Kosovska Mitrovica.

Petković: Srbima na KiM se na varvarski način oduzima pravo na zdravstvenu negu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da se Srbima na KiM na varvarski način oduzima pravo na zdravstvenu negu, reagujući na to što su pripadnici kosovske policije rano jutros zaustavili i pretresli sanitet KBC Kosovska Mitrovica.

"Kod sela Zupče, Kurtijeva policija opet je maltretirala sanitetski tim KBC KM, nazivajući medicinske radnike teroristima. U poslednja tri meseca okupatori su na severu KiM više od 200 puta zaustavljali i pretresali sanitete ne mareći za pacijente", napisao je Petković na društvenoj mreži X (Tviter).

Naveo je da se "Srbima na KiM, osim što im se uskraćuju lekovi, otvoreno, na varvarski način oduzima i pravo na zdravstvenu negu".

"Šta god da čine njegovi nasilnici, Kurtijev plan etničkog čišćenja severa KiM neće uspeti", poručio je Petković.

Komentari (0)

Srbija