Politika

Vučić: Situacija u svetu mnogo gora nego što je bila, ali Srbija može da napreduje

Komentari

Autor: Tanjug

08/10/2023

-

12:55

Vučić: Situacija u svetu mnogo gora nego što je bila, ali Srbija može da napreduje
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je trenutna situacija u svetu mnogo gora nego što je bila, ali da veruje da Srbija, i u takvim uslovima, može da napreduje, jer je opredeljena za mir.

"Sada je haos u svetu mnogostruko veći i plašim se da se tome kraj ne nazire. Naše je da čuvamo svoju zemlju i da se trudimo da napredujemo i da snažimo našu vojsku, jer da nemamo našu vojsku, ne brinite, odavno bi naš narod bio plen onih koji su ga progonili sa vekovnih ognjišta, kao što su to učinili i našem krajiškom narodu", rekao je Vučić u Kovilovu na Zboru Krajišnika" u organizaciji Opštinskog odbora SNS Palilula.

Govoreći o sastanku Evropske političke zajednice u Granadi, Vučić je rekao da je imao važne sastanke sa 34 lidera Evrope.

"Radio sam ono što mi je posao, pokušao da zaštitim i sačuvam Srbiju, nadam se da ćemo u tome uspeti", poručio je Vučić.

Istakao je da je danas u Kovilovu razgovaro sa Krajišnicima koji su, kako je rekao, mnogo toga teškog u životu prošli i propatili, prognani sa svojih ognjišta.

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

"Ali koji su uvek imali ogromno srce za svoju Srbiju i davali ga nesebično svojoj Srbiji i srpskom narodu. Njihovi običaji i njihova tradicija postaju deo običaja i tradicije Srbije i mi se time ponosimo. Oni su deo nas i bez njih ne bismo postali šampioni u mnogim športovima, ni u košarci, odbojci, pa i nekim drugim. O kulturi da i ne govorimo", rekao je Vučić. 

Kazao je da su oni ti koji, žešće od ostalih, brane od istorijskih falsifikata koji pokušavaju Teslu da predstave kao nekog drugog, sem Srbina i Amerikanca, da su oni ti koji govore ko je Milutin Milanković, Simo Matavulj, Grigor Vitez i mnogi drugi.

"Ponosan sam što kao držva možemo da pomognemo u očuvanju naše kulture, tradicije i običaja našeg naroda, jer od njih dobijamo mnogo više - bezgraničnu ljubav i posvećenost napretku Srbije. Danas je teško zamisliti progres Srbije bez njih i zato im beskrajno hvala, jer svaka radnja koju su otvorili je ta koja, kroz poreze i plate radnicima, donosi napredak i uspeh Srbije i beskrajno im hvala na tome", istakao je Vučić.

Zahvalio im se što su, kako je rekao, uvek uz naš narod na KiM i uz svoju Srbiju.

Komentari (0)

Srbija