Politika

Realizovana taktička obuka izviđačkih jedinica Vojske Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2023

-

17:23

Realizovana taktička obuka izviđačkih jedinica Vojske Srbije
Realizovana taktička obuka izviđačkih jedinica Vojske Srbije - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici izviđačkih jedinica iz sastava brigada kopnene vojske realizovali su sadržaje taktičke obuke u terenskim uslovima, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Reč je o redovnim vežbovnim aktivnostima koje se realizuju s ciljem očuvanja visokog nivoa osposobljenosti izviđačkih organa za izvođenje dejstava i realizaciju zadataka u dubini neprijatelja.

U različitim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima, izviđači su uvežbavali organizovanje prepada, zaseda i izviđačkih patrola, te prikupljanje obaveštajnih podataka o neprijatelju i stanju na teritoriji, uz upotrebu savremenih sredstava za osmatranje.

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

Tokom obuke je praćen i ocenjivan rad izviđačkih organa, poznavanje i primena taktičkih radnji i postupaka, motivisanost i opšta psihofizička pripremljenost vojnika i starešina.

Realizacijom obuke, koja predstavlja samo jedan segment kontinuiranog i složenog osposobljavanja izviđača, dodatno su unapređene sposobnosti izviđačkih jedinica Kopnene vojske za realizaciju zadataka obaveštajnog obezbeđenja snaga u operacijama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija