Politika

Đilas: Netačne izjave premijerke, broj ispunjenih preporuka OEBS-a nula

Komentari

Autor: Fonet

10/10/2023

-

19:36

Đilas: Netačne izjave premijerke, broj ispunjenih preporuka OEBS-a nula
Sednica Glavnog odbora Stranke slobode i pravde - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da je netačna tvrdnja premijerke Ane Brnabić da je Srbija sprovela 18 od 23 preporuke OEBS - ODHIR misije za izbore u Srbiji.

"Laž, nepovezane misli i potpuno neznanje - to pomislimo svaki put kad pročitamo ili čujemo Brnabić. Kad god pomislimo da ne može da izgovori nešto besmislenije od onoga što je već rekla, ona nas demantuje", naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

Đilas je istakao da je premijerka, bez imalo sramote, rekla da je sprovedeno čak 79 procenata preporuka i nalaza OEBS - ODIHR misije, što bi značilo da su u Srbiji mediji slobodni, a vlast i opozicija su u njima ravnopravno zastupljeni.

"Značilo bi da nema pritisaka na birače, da su napravljeni mehanizmi koji sprečavaju kupovinu glasova, da nema funkcionerske kampanje, da je ograničen iznos sredstava koje neko može da potroši u kampanji, da je REM postao nezavisniji i ojačana mu je uloga i da je izvršena provera biračkih spiskova u prisustvu opozicije", rekao je Đilas.

"Ništa od ovoga nije tačno i ispunjenost preporuka ODIHR-a je nula, a ne 79 odsto. Nijednu jedinu preporuku niste prihvatili, jer znate da biste u tom slučaju ubedljivo izgubili izbore", dodao je predsednik SSP.

Đilas je pozvao međunarodne organizacije da ne učestvuju u "ovom igrokazu Ane Brnabić i SNS" i da, u skladu sa preporukama koje su sami dali i misijom koju imaju, već sad potvrde da u Srbiji naredni izbori neće biti ni slobodni ni demokratski.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija