Politika

Komemoracija i sahrana Ištvana Pastora u subotu

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2023

-

12:29

Komemoracija i sahrana Ištvana Pastora u subotu
Komemoracija i sahrana Ištvana Pastora u subotu - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine AP Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor biće sahranjen u Subotici, na Bajskom groblju iz Peić kapele, u subotu, 4. novembra, u 14 časova.

"Na moju molbu, od njega će se govorom oprostiti mađarski premijer Viktor Orban, predsednik Republike Aleksandar Vučić, Hunor Kelemen, predsednik Demokratskog saveza Mađara u Rumuniji (DSMR) u ime mađarske zajednice van matične države i Balint Juhas predsednik Izvršnog odbora SVM-a u ime stranke. Hvala im!", objavio je njegov sin Balint Pastor na svom Fesjbuk nalogu.

On je naveo i da će istog dana, u subotu, u Novom Sadu u 10 časova biti održana komemorativna sednica Skupštine AP Vojvodine.

"Moj otac je bio predsednik tog doma najduže vreme ikada, na šta je s razlogom bio ponosan. Na molbu porodice, od njega će se na komemorativnoj sednici govorom oprostiti Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, Damir Zobenica, potpredsednik Skupštine APV i Bojan Bagi, predsednik pokrajinske poslaničke grupe SVM-a. Molim poštovaoce mog oca da budu sa nama u subotu", naveo je Balint Pastor.

Knjiga žalosti biće otvorena u Skupštine AP Vojvodine od sutra, 2. novembra.

"Knjiga žalosti povodom smrti predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora biti otvorena od sutra, 2. novembra, u 10 časova. Svi koji žele da se upišu u Knjigu žalosti imaće mogućnost da to učine od 10 do 16 časova, u holu ispred Velike sale Skupštine AP Vojvodine", navodi se u saopštenju pokrajinskog parlamenta.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor preminuo je 30. oktobra u 68. godini. Bio je predsednik Skupštine AP Vojvodine u tri mandata, od 2012. godine do danas. Odlikovan je Sretenjskim ordenom Prvog stepena Republike Srbije, kao i državnim ordenom za zasluge Republike Mađarske.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija