Politika

Milutin Jeličić Jutka se vratio u upravu Brusa kao član Privremenog organa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/11/2023

-

15:29

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Vlada je imenovala privremeni organ Brusa posle raspuštanja Skupštine opštine i ostavke predsednice opštine. U njemu će se ubuduće nalaziti i bivši predsednik opštine Milutin Jeličić Jutka. 

Opština Brus je posle lokalnih izbora 2020. godine postala specifična po tome što su najviše funkcije pripale ženama, a takva odluka je donesena posle odluke suda da prvog čoveka Brusa Milutina Jeličića osudi zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje nad zaposlenom u opštini Marijom Lukić.

Nova odluka nije u suprotnosti sa zakonom, kaže za Euuronews Srbija advokatica Sara el Sarag. Ipak, ovo je nešto što je neumesno i što šalje poruku biračima, smatra ona.

"Zakon kaže da može. Ukoliko je on bio osuđen na kaznu zatvora preko šest meseci, onda ne bi mogao, ali s obzirom na to da je osuđen na tri meseca njemu zakon odzvoljava da bude i narodni poslanik i odbornik, čak i član tog privremenog tela", navela je ona.

Kako dodaje, ne zna kako će se osećati žene koje će ubuduće raditi sa njim.

Na pitanje da li je ovo priprema terena za potencijalno vraćanje Jeličića na funkciju, advokatica kaže da je ovo politički jako loš potez.

"Jasno se šalje slika, nama vlada šalje poruku da će ovo biti prljava kampanja, niko tu nema čistu biografiju, pa ni Jutka nema, ovo je više poruka biračima, jedan način zastrašivanja biračkog tela da im se jednostavno sve može", navela je ona.

Za članove Privremenog organa imenovani su Radovan Stajić, Dalibor Savić, Milutin Jeličić i Vojislav Milisavljević.

Komentari (0)

Srbija