Politika

Ambasada SAD o Vulinovoj ostavci: Ne učestvujemo u kadrovskim odlukama srpskih vlasti

Komentari

Autor: Tanjug

03/11/2023

-

17:36

Ambasada SAD o Vulinovoj ostavci: Ne učestvujemo u kadrovskim odlukama srpskih vlasti
Ambasada SAD o Vulinovoj ostavci: Ne učestvujemo u kadrovskim odlukama srpskih vlasti - Copyright Tanjug/OMK MUP Republike Srbije/ Anton Antanasijević

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin saopštio je da podnosi neopozivu ostavku na to mesto. U američkoj ambasadi u Beogradu, na upit Glasa Amerike, stigao je odgovor da "SAD nemaju nikakvu ulogu u kadrovskim odlukama srpskih vlasti".

"Naš stav o gospodinu Vulinu je dobro poznat. On ostaje pod američkim sankcijama. Radujemo se nastavku produbljivanja partnerstva sa Srbijom na putu njene pune integracije u Evropu i evroatlantsku zajednicu", navodi se u pisanom odgovoru portparola ambasade SAD u Beogradu.

Sjedinjene Države su u julu uvele su sankcije Vulinu zbog navodne "umešanosti u transnacionalni kriminal, ilegalne operacije u vezi sa narkoticima, korupcije i širenja ruskog uticaja na Balkanu".

"Sankcionisanje Aleksandra Vulina pokazuje rešenost Sjedinjenih Država da pozovu na odgovornost osobe koje se bave koruptivnim poslovima čime unapređuju sopstvene političke agende i lične interese na štetu mira i stabilnosti u području Zapadnog Balkana. Ti koruptivni poslovi olakšavaju širenje ruskih zlonamenih aktivnosti u Srbiji i regionu", navedeno je tada u saopštenju Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog Sekretarijata za finansije (OFAC).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija