Politika

Održan još jedan protest "Srbija protiv nasilja": Organizatori najavili da je ovo bio poslednji skup u ovom formatu

Komentari

Autor: Tanjug, Fonet

04/11/2023

-

19:45

Održan još jedan protest "Srbija protiv nasilja": Organizatori najavili da je ovo bio poslednji skup u ovom formatu
Održan još jedan protest "Srbija protiv nasilja": Organizatori najavili da je ovo bio poslednji skup u ovom formatu - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici dela opozicije u Beogradu su održali protestnu šetnju pod nazivom "Srbija protiv nasilja" koja je počela okupljanjem ispred zgrade Narodne skupštine Srbije u 18 sati, a zatim se Dečanskom, Makedonskom i Svetogorskom kretala do zgrade Radio televizije Srbije (RTS).

Šetnji su prisustvovali i lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanica DS Dragana Rakić, poslanik DS Srđan Milivojević, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, zamenik predsednika SSP Borko Stefanović kao organizatori šetnje i predstavnici "jedinstvene kolone" odnosno koalicije stranaka koju su formirali za predstojeće izbore 17. decembra.

Fonet/Marko Dragoslavić

 

Protestna šetnja završena je nešto posle 19 sati, ispred zgrade RTS, a nakon što su se okupljeni građani i organizatori šetnje razišli, saobraćaj je ponovo uspostavljen.

Organizatori su poručili da više neće biti više redovnih okupljanja u Beogradu subotom, i najavili novu formu protesta.

To je u ime tehničkih organizatora poručio voditelj Smiljan Banjac, koji nije objasnio razloge za takvu odluku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija