Politika

Vraćena srpska trobojka na spomenik ubijenim i otetima Srbima, kosovska policija istražuje slučaj

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2023

-

13:42

Vraćena srpska trobojka na spomenik ubijenim i otetima Srbima, kosovska policija istražuje slučaj
Policija Kosova - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija pokrenula je istragu zbog "podsticanje razdora i netrpeljivosti" u selu Velika Hoča, u opštini Orahovac, nakon što je tamo spaljena srpska zastava na spomen ploči. Kako je nakon toga saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju zastava je vraćena na spomenik.

"Kancelarija za KiM tada je navela da će zajedno sa svojim predstavnicima na terenu postaviti novi srpski barjak, što je već danas učinjeno i ponovo se na ovom znamenju ponosno vijori srpska zastava s kojom je postavljen i novi jarbol", ističe se u saopštenju.

Na ulazu u Veliku Hoču postavljeno je znamenje u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine. 

"Paljenje srpske trobojke i skrnavljenje ovog spomenika akt je bezumlja albanskih ekstremista koji godinama pale sve srpsko želeći da na taj način obeshrabe Srbe i slome duh srpskog naroda koji odoleva svim napadima i iskušenjima, ma kakva ona bila", saopštila je ranije Kancelarija za KiM.

Sa druge strane, kako se navodi u saopštenju kosovske policije, policijski službenici su u ponedeljak izašli na lice mesta i primetili da je na ulazu u selo zapaljena zastava na spomen-ploči, prenosi Koha.

"Jedinice policije su, nakon što su dobile informaciju da je zapaljena zastava, izašle na lice mesta i primetile da je na ulazu u selo, na spomen-ploči, od strane nepoznatih lica delimično zapaljena zastava države Srbije.Tužilac je obavešten o slučaju, dok policijske jedinice sprovode istragu", navodi se u saopštenju.

 


 

Komentari (0)

Srbija