Politika

Lajčak posle sastanka s Vučićem: Razgovori o putu u dijalogu i narednim koracima

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2023

-

15:17

Lajčak posle sastanka s Vučićem: Razgovori o putu u dijalogu i narednim koracima
Lajčak posle sastanka s Vučićem: Razgovori o putu u dijalogu i narednim koracima - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i direktorom vladine Kancelarije Petrom Petkovićem razgovarao o napretku u dijalogu i potrebnim koracima za sprovođenje Sporazuma o normalizaciji odnosa.

''Posle posete Kosovu, otputovao sam i u Beograd da se pripremim za ovonedeljni sastanak glavnih pregovarača. Sa predsednikom Vučićem i Petrom Petkovićem razgovarao sam o putu u dijalogu i neophodnim narednim koracima za sprovođenje Sporazuma o normalizaciji'', napisao je Lajčak na svom na logu na mreži Iks.

Predsednik Vučić je na sastanku istakao da je Srbija uvek spremna na dijalog, za poštovanje svega potpisanog i dogovorenog i ponovio da se Srbija zalaže za deeskalaciju, mir i stabilnost, koji su neophodni kako bi se obezbedio opstanak Srba na KiM, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

On je na sastanku insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština, a razgovaralo se i o drugim važnim temama u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Komentari (0)

Srbija