Politika

Stoltenberg od nedelje u poseti regionu, u Beogradu u utorak

Komentari

Autor: Tanjug

17/11/2023

-

15:05

Stoltenberg od nedelje u poseti regionu, u Beogradu u utorak
Tanjug/AP/Soeren Stache - Copyright Tanjug/AP/Soeren Stache

veličina teksta

Aa Aa

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg od 19. do 22. novembra posetiće zemlje Zapadnog Balkana, a u utorak 21. novembra doputovaće u Beograd, saopštio je danas NATO.

Posetu regionu prvi čovek NATO alijanse počinje posetom Bosni i Hercegovini, gde će održati radnu večeru sa članovima Predsedništva BiH, dok će se u ponedeljak sastati sa specijalnim predstavnikom za BiH Kristijanom Šmitom, predsednicoim Saveta ministara Bojanom Krišto i predstavnicima međunarodne zajednice.

Nakon toga, u ponedeljak popodne putuje u Prištinu gde će razgovarati i održati konferenciju za novinare sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, a posle toga obići će bazu Kfora i razgovarati sakomandantom Ozkanom Ulutašom.

U utorak je planirana poseta Beogradu i kako se navodi u saopštenju NATO, sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Takođe, Stoltenberg će se sastati i sa srpskim naučnicima koji će predstaviti tehnologiju razvijenu u kontekstu NATO projekata Nauka za mir i bezbednost.U utorak popodne Stoltenberg putuje u Severnu makedoniju gde će se sastati sa predsednikom i premijerom te zemlje Stevom Pendarovskim i Dimitrom Kovačevskim, kao i predsednikom Skupštine Talatom Džaferijem.

U sredu Stoltenberg će učestvovati na sastanku zemalja članica NATO iz regiona, zajedno sa albanskim premijerom Edi Ramom, hrvatskim predsednikom Zoran Milanović, predsjednikom Crne Gore Milojkom Spajićem i slovenačkim predsednikom Robertom Golobom.

 

Komentari (0)

Srbija