Politika

Jeremić: Srbija mora biti neutralna, to podrazumeva uvođenje vojnog roka

Komentari

Autor: Tanjug

18/11/2023

-

14:33

Jeremić: Srbija mora biti neutralna, to podrazumeva uvođenje vojnog roka
Vuk Jeremić - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da Srbija mora da bude vojno neutralna u odnosu na sukobe velikih sila u 21. veku i dodao da održiva vojna neutralnost podrazumeva uvođenje savremenog vojnog roka.

"Politička neutralnost podrazumeva poštovanje međunarodnog prava i da Srbija ne uvodi sankcije nijednoj državi na svetu osim sankcija koje je odobrio Savet bezbednosti UN", rekao je Jeremić za ruski portal "RuSrbija – o Srbiji na ruskom".

On je dodao da se dobri odnosi Srbije sa Rusijom temelje na "istoriji i kulturi", ali i na praktičnom razlozima, prvenstveno vezanim za energetski sektor i za podršku Rusije Srbiji po pitanju Kosova i Metohije.

Prema njegovim rečima, Narodna stranka, koja na izbore izlazi samostalno, nudi program čije su glavne tačke odbacivanje francusko-nemačkog plana za KiM, redefinisanje odnosa sa EU, zabrana kopanja litijuma, finansijska suverenost i državna pomoć domaćoj privredi i poljoprivredi.

Jeremić će na izborima 17. decembra biti nosilac liste Narodne stranke "Siguran izbor. Ozbiljni ljudi", uz Sinišu Kovačevića, Sandu Rašković Ivić, Vladimira Gajića i Marinu Lipovac Tanasković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija