Politika

Dačić: Srbija ima 100 počasnih konzula na svim kontinentima

Komentari

Autor: Fonet

24/11/2023

-

14:34

Dačić: Srbija ima 100 počasnih konzula na svim kontinentima
Dačić: Srbija ima 100 počasnih konzula na svim kontinentima - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Svesni smo važnosti uloge i potencijala rada počasnih konzula, koji su bitna spona između Srbije i drugih država i naroda širom sveta, i zato sa ponosom ističem da Srbija ima najveći broj počasnih konzula u istoriji, čak 100, i to na svim kontinentima, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je na otvoranju Treće konferencije počasnih konzula rekao da njihove aktivnosti imaju nemerljiv doprinos u realizaciji spoljnopolitičkih prioriteta, od kojih je najvažniji odbrana teritorijalnog integriteta i suvereniteta, odnosno očuvanje Kosova u sastavu Srbije.

Na našem putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, unapređenju dobrosusedskih odnosa, regionalne saradnje i u ukupnom razvoju bilateralnih odnosa, vaš uticaj i pomoć su od neprocenjivog značaja, poručio je Dačić.

On je naveo da se diplomatske aktivnosti sve više usmeravaju ka promociji privrednih potencijala i privlačenju stranih investicija i izrazio je uverenje da počasni konzuli prepoznaju te potrebe i da će nastaviti da aktivno promovišu potencijale srpske privrede i tržišta. 

Komentari (0)

Srbija