Politika

Đurđević Stamenkovski navela da je kroz šumu ušla na Kosovo i Metohiju

Komentari

Autor: Tanjug

25/11/2023

-

14:20

Đurđević Stamenkovski navela da je kroz šumu ušla na Kosovo i Metohiju
Đurđević Stamenkovski navela da je kroz šumu ušla na Kosovo i Metohiju - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Prva na listi Nacionalnog okupljanja Milica Đurđević Stamenkovski, posetila je selo Rastelica koje se nalazi na dve stotine metara od administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, posle čega je, kako je saopšteno iz te liste, kroz šumu ušla na teritoriju Kosova i Metohije.

Đurđević Stamenkovski je iz sela Rečica poručila da je, iako joj "separatističke vlasti u Prištini godinama zabranjuju ulazak u pokrajinu jer navodno ugrožava ustavni poredak lažne države", za nju bitno da brani Ustav Srbije, navodi se u saopštenju. 

Prethodno je, tokom posete selu Rastelica, kod administrativne linije sa KiM, istakla da je zahtev Nacionalnog okupljanja da se u tom području pojačaju kontrole srpskih bezbednosnih snaga.

Predsednica Zavetnika pružila je podršku meštanima ovog sela u opštini Kuršumlija, koji se, kako se navodi, svakodnevno suočavaju sa upadima Albanaca koji ilegalno seku i kradu srpsku šumu.

"Zahtev Nacionalnog okupljanja je da se u ovom području pojačaju kontrole srpskih bezbednosnih snaga, da se Vojsci Srbije daju šira ovlašćenja, a srpskom vojniku vrati autoritet", poručila je Đurđević Stamenkovski.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija