Politika

Đilas: U budžetu imamo rupu, a ne pet milijardi

Komentari

Autor: Fonet

28/11/2023

-

13:08

Đilas: U budžetu imamo rupu, a ne pet milijardi
Đilas: U budžetu imamo rupu, a ne pet milijardi - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas poručio je danas da 17. decembra lista Srpske napredne stranke (SNS) i njenih koalicionih partnera neće imati više glasova od opozicije i da će se tog dana pokazati "i da je car go i u koga su kozje uši".

On navodi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da je 2012. godine dug zemlje bio 79 odsto bruto domaćeg proizvoda, a sada je na 51 odsto i na računu države ima pet milijardi evra.

"U budžetu imamo rupu, a ne pet milijardi. Pa ako imamo pet milijardi zašto se sledeće godine zadužujemo više od devet milijardi evra? Zašto ne vrate penzionerima ono što im je uzeto smanjenjem penzija", upitao je u pisanoj izjavi Đilas.

Đilas podseća da Vučić tvrdi i da će SNS imati nekoliko procenata više nego sve stranke opozicije zajedno i da ne vodi funkcionersku kampanju.

"Tako je tvrdio i da će pohapsiti sve odgovorne za sporne privatizacije, da će Mercedes proizvoditi autobuse u Srbiji, da vodimo na Kosovu 5:0 i da Srbi sa severa nikada neće uzeti kosovske tablice, da će se se u izgradnji Beograda na vodi zaposliti 200.000 ljudi i da će dečija bonica Tiršova 2 biti gotova još pre dve godine", nabrojao je Đilas.

Prema rečima Đilasa, pokazalo se da ništa od svega toga nije istina i da je dug je dostigao 79 odsto kad je Vučić bio premijer, da je dug u odnosu na realni BDP daleko veći, a realni BDP je porastao samo nekoliko procenata.

Đilas je uveren da će lista SNS 17. decembra imati dosta manje glasova od opozicije, na kojoj će, kako dodaje, 18. decembra biti odgovornost da pokaže da narod nije pogrešio kada im je dao poverenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija