Politika

Tadić za Euronews Srbija: "Dragan Đilas je finansijski pokušao da mi zabrani da govorim"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/11/2023

-

10:00

Tadić za Euronews Srbija: "Dragan Đilas je finansijski pokušao da mi zabrani da govorim"
Tadić za Euronews Srbija: "Dragan Đilas je finansijski pokušao da mi zabrani da govorim" - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić je u gostovanju u emisiji "Direktno sa Minjom Miletić" otkrio da je pravi razlog zašto se njegova stranka nije pridružila koaliciji "Srbija protiv nasilja" na predstojećim izborima, taj što je "jedan član", za kojeg je u daljem nastavku emisije potvrdio da je Dragan Đilas, zahtevao da mu se "zabrani javna reč u narednih nekoliko meseci".

On je dodao da mnogi političari danas nemaju dovoljno iskustva te ne znaju kakve opasnosti donosi zabrana javne reči.

"Pokušao sam da objasnim ljudima sa kojima sam razgovarao da je zabrana javne reči povezana sa najmonstruoznijim totalitarnim režimom u svetu. Uvek totalitarizam nastupa preko zabrane javne reči. Jedan od lidera ili lider koalicije, postavio je taj uslov, a očigledno ne zna da se tako nešto ne može uspostaviti", otkrio je Tadić.

Nakon završetka izbora 17. decembra, o tome će se jasno raspraviti "na ovaj ili onaj način", poručuje Tadić.

"Toliko ću samo reći. Reći ću i radi političke edukacije da se to ne može raditi jer je tako počeo fašizam", pojasnio je Tadić i dodao da obrazloženje koje je koalicija "Srbija protiv nasilja" pružila za nepriključivanje SDS-a listi - da je Tadić "zakasnio sa izjašnjavanjem", ovaj naziva "naivnim i smešnim opravdanjem".

Komentari (0)

Srbija