Politika

Jeremić za uvođenje služenja vojnog roka, ali protiv ulaska Srbije u NATO

Komentari

Autor: Fonet

28/11/2023

-

16:47

Jeremić za uvođenje služenja vojnog roka, ali protiv ulaska Srbije u NATO
Jeremić za uvođenje služenja vojnog roka, ali protiv ulaska Srbije u NATO - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Nosilac liste "Narodna stranka - Siguran izbor. Ozbiljni ljudi" Vuk Jeremić izjavio je da je glas za Narodnu stranku siguran izbor za vojnu i političku neutralnost Srbije, što podrazumeva da Srbija neće ući u NATO niti će uvoditi sankcije bilo kojoj državi na svetu, pa ni Rusiji, osim sankcija koje je usvojio Savet bezbednosti UN.

"Moramo voditi mudru i principijelnu spoljnu politiku, umesto da zarad tuđih interesa sebi nanosimo štetu", rekao je Jeremić listu Politika, saopštila je "Narodna stranka".

Jeremić je istakao da Srbija, pored toga što ne bi trebalo da postane članica NATO, mora da izbegne da na bilo koji drugi način dođe u opasnost od uvlačenja u ratove velikih sila u 21. veku.

Predsednik Narodne stranke je dodao vojna neutralnost mora biti sačuvana i to tako da ne bude samo deklarativna, kao sada.

"To podrazumeva i uvođenje služenja vojnog roka, ali na moderan i savremen način, kao što ga imaju druge evropske zemlje koje su vojno neutralne, poput Austrije i Švajcarske", rekao je Jeremić.

On je naveo da Srbija ne bi trebalo da uvodi sankcije Rusiji jer je ona jedan od najvažnijih istorijskih saveznika Srbije, danas pre svega kao stalna članica Saveta bezbednosti UN u pogledu očuvanja naše teritorijalne celovitosti, i zato je važno negovati najbolje moguće odnose s njom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija