Politika

Jeremić: Nastup desnice u više kolona nije u interesu srpskog naroda

Komentari

Autor: Tanjug

25/11/2023

-

16:41

Jeremić: Nastup desnice u više kolona nije u interesu srpskog naroda
Jeremić: Nastup desnice u više kolona nije u interesu srpskog naroda - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Nosilac liste "Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ Vuk Jeremić izjavio je da je Narodna stranka (NS) pokazala najviše iskrenosti u zalaganju za odbacivanje francusko-nemačkog plana za Kosovo i Metohiju, dok su kod ostalih stranaka desnice stranački interesi prevladali nad nacionalnim, sapštila je NS.

"Stranke desnice nisu nastupile zajedno na izborima, iako se svi slažu da bismo tako bili mnogo jači u zalaganju da francusko-nemački plan bude odbačen. To nije bila krivica Narodne stranke, koja je u tim pregovorima bila najkonstruktivnija i nije drugima postavljala nikakve zahteve. Dogodio se sukob, fingiran ili ne, između Zavetnika i Novog DSS-a", rekao je on.

Dodao je da ne zna kome je u interesu da ne dođe do zajedničkog nastupa desnice, ali i da nastup u više kolona nije u interesu srpskog naroda i Srbije.

Naveo je da bi Srbija trebalo da bude vojno neutralna i da bi građani Srbije trebalo da imaju pravo da služe vojni rok u Srbiji, s tim što bi onima koji žive u matici to trebalo da bude obaveza.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija