Politika

"Zapaljiv i destruktivan potez": Zaharova o Stoltenbergovoj poseti BiH i Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2023

-

13:38

"Zapaljiv i destruktivan potez": Zaharova o Stoltenbergovoj poseti BiH i Srbiji
Marija Zaharova - Copyright AP/Russian Foreign Ministry Press Service

veličina teksta

Aa Aa

Poseta generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga zemljama Balkana bila je "zapaljiv i destruktivan potez", s obzirom na to da je njen osnovni cilj bio da se "seje nestabilnost u regionu", izjavila je danas portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Stoltenbergova poseta BiH i Srbiji bila je očigledno zapaljiva. Pokušao je da se umeša u unutrašnje stvari BiH i ubrza kretanje zemlje ka institucijama Severnoatlantskog saveza. On je odlučno insistirao da Beograd takođe pojača saradnju sa NATO uprkos neutralnom statusu Srbije, okrivljujući Rusiju za sve ono što nije u redu u svetu i tvrdeći da mi radimo na širenju dezinformacija i remećenju stvari na Balkanu", izjavila je Zaharova a prenosi TASS.

Tanjug/Sava Radovanović

Stoltenberg i Vučić tokom posete Beogradu

Ona je dodala da je balkanska turneja Stoltenberga još jedan dokaz "destruktivne politike severnoatlantskih blokova i podsticanje pokušaja da se zemlje regiona uvuku u Alijansu".

"Smatramo da NATO treba da okonča svoju politiku usmerenu na destabilizaciju Balkana, nametanje svojih pravila regionu i povlačenje novih linija podele. Kao što istorija pokazuje, uticaj alijanse na Balkanu uvek vodi u tugu, gubitak života, razaranja i ratne zločine", rekla je Zaharova.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija