Politika

Dačić na marginama Saveta OEBSA u Skoplju razgovarao sa šefovima diplomatija Austrije, Izraela, Mađarske i Rusije

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2023

-

21:21

Dačić na marginama Saveta OEBSA u Skoplju razgovarao sa šefovima diplomatija Austrije, Izraela, Mađarske i Rusije
Dačić na marginama Saveta OEBSA u Skoplju razgovarao sa šefovima diplomatija Austrije, Izraela, Mađarske i Rusije - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Na marginama 30. Ministarskog saveta OEBS-a u Skoplju, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je kraće bilateralne susrete sa šefovima diplomatija država članica OEBS, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, Dačić je sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom, pored razmatranja bilateralnih pitanja, razmenio mišljenje o izazovima i problemima sa kojima se trenutno OEBS kao organizacija suočava, kao i mogućnostima za njihovo prevazilaženje, kako bi organizacija nastavila sa funkcionisanjem.

Dačić je, u prijateljskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Austrije Aleksandrom Šalenbergom razgovarao o evropskim integracijama Srbije, trenutnoj situaciji u regionu, kao

temama od zajedničkog interesa.

U razgovoru sa šefom diplomatije susedne Mađarske Peterom Sijartom, Dačić je razmenio mišljenje o predstojećim zajedničkim aktivnostima, ali i o stanju u OEBS i mogućnostima za donošenje odluka koje će omogućiti nastavak funkcionisanja ove organizacije koja okuplja 57 zemalja.

Kako se navodi, Dačić je na marginama ministarskog sastanka OEBS imao priliku da se kratko susretne i sa ministrom spoljnih poslova Izraela Elijem Koenom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija