Društvo

Dačić: EU da revitalizuje politiku proširenja, sa Zapadnim Balkanom biće još jača

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2023

-

15:12

Dačić: EU da revitalizuje politiku proširenja, sa Zapadnim Balkanom biće još jača
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas da bi Evropska unija trebalo da revitalizuje svoju politiku proširenja i da je zemljama Zapadnog Balkana mesto u EU.

Na otvaranju 23. Beogradskog ekonomskog foruma u hotelu Metropol, Dačić je kazao da je upravo politika proširenja pretvorila EU u važan faktor na međunarodnoj sceni.

"EU jeste prisutna u našem regionu, ali smatramo da je vreme za revitalizaciju politike proštirenja. Sa Zapadnim Balkanom EU biće još jača. Ne želimo da prođe još 20 godina, već želimo da naša evropska priča bude realnost", rekao je Dačić.

Tokom dva dana Foruma obratiće se veliki broj učesnika, državnih zvaničnika Srbije i zemalja iz regiona, kao i predstavnici međunarodne zajednice. Drugog dana foruma će se obratiti ministar privrede Slobodan Cvetković i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

Beogradski forum predstavlja platformu gde iskren i konstruktivan dijalog okuplja mislioce i vođe i usmerava ih ka prelazivaženju izazova u vremenu neizvesnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija