Politika

Gojković sa ženama Zlatibora i Čajetine: Žene su snaga bez koje nema razvoja

Komentari

Autor: Tanjug

03/12/2023

-

19:54

Gojković sa ženama Zlatibora i Čajetine: Žene su snaga bez koje nema razvoja
Gojković sa ženama Zlatibora i Čajetine: Žene su snaga bez koje nema razvoja - Copyright FOTO TANJUG/ Srpska napredna stranka/ bg

veličina teksta

Aa Aa

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković razgovarala je danas sa ženama Zlatibora i Čajetine, i tom prilikom poručila da su žene snaga bez koje nema razvoja društva i države. 

"Imala sam divnu priliku da razgovaram sa ženama koje rade i žive na Zlatiboru i u Čajetini o tome šta možemo da uradimo da dodatno unapredimo položaj žena i pomognemo dalji razvoj ovog dela naše zemlje u svim segmentima, pa tako i u oblasti kulture", rekla je Gojković. 

Gojković je napomenula da se u poslednje tri godine značajno ulaže u obnovu ustanova kulture širom Srbije i da je 109 domova kulture, muzeja, galerija i pozorišta obnovljeno i adaptirano kako bi postali moderne ustanove, a građani dobili kulturne sadržaje. 

"Važno je da obratimo pažnju na decentralizaciju kulture i pomažemo izgradnju i obnovu mnogih domova kulture, muzeja, galerija širom zemlje. Izdvojilo smo 10 miliona dinara za rekonstrukciju doma kulture u Sirogojnu i to je prva faza radova, očekujem da se u toku sledeće godine završi ta scena", rekla je Gojković, kako je saopšteno iz njenog kabineta.

Ona je dodala da je Zlatiboru potreban nacionalni filmski festival koji će obogatiti kulturni sadržaj tog turističkog mesta. 

FOTO TANJUG/ Srpska napredna stranka/ bg

 

Gojković je u razgovoru sa ženama naglasila da su one važna snaga u daljem razvoju države i da danas zahvaljujući dobrim zakonima ima sve više žena u politici i na važnim mestima gde se donose odluke, da su vidljivije i da se mnogo radi na unapređenju položaja žena, na borbi protiv nasilja, ali i ekonomskom osnaživanju i podršci ženama preduzetnicama, kao i ženama na selu. 

"Pred nama su važne odluke i uverena sam da će žene 17. decembra da podrže listu Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane.  Samo tako možemo da nastavimo zajedno da razvijamo državu i društvo, jer ako imamo dobre puteve to znači i nove investicije i razvijanje preduzetništva, ako postoje zdravstveni centri i mamografi to znači brigu o zdravlju žena, ako se izdvaja novac za decu, za srednjoškolce, to pokazuje brigu o porodici. Zato da bi nastavili dalje da napredujemo i razvijamo se 17. decembra važno je da damo glas za listu Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", poručila je Gojković. 

   
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija