Politika

Uručene zahvalnice novinara i privrednika Severne Makedonije za pomoć Srbije pri vakcinaciji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/07/2021

-

09:28

Uručene zahvalnice novinara i privrednika Severne Makedonije za pomoć Srbije pri vakcinaciji
Uručene zahvalnice novinara i privrednika Severne Makedonije za pomoć Srbije pri vakcinaciji - Copyright Euronews/Stefan Goranović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Skoplju zaahvalnice Privredne komore Severne Makedonije i Makedonske asocijacije novinara zbog pomoći Srbije u vakcinaciji državljana Severne Makedonije tokom pandemije virusa kovid 19.

Oni su istakli da su u pitanju primeri uspešne regionalne saradnje.

Predsednik Privredne komore Severne Makedonije Branko Azeski uručio je predsedniku Vučiću zahvalnicu makedonske komore za pružanje pomoći u vakcinaciji privrednika, koja je organizovana krajem marta u Srbiji, a posle i revakcinacija. 

"Puno vam ljudski hvala što ste učinili za biznis zajednicu", poručio je Azeski.

Zahvalnicu Makedonske asocijacije novinara uručila je predsednica tog udruženja Ivona Talevska zbog vakcinacije predstavnika medija u Srbiji.

Talevska je predložila da sa skupa o mini Šengenu krene i osnivanje regionalne asocijacije novinara radi saradnje, razmene informacije i iskustva i ubrzanja puta ka EU.

Vučić je naveo da mu je velika čast što je primio zahvalnice, ali da se Srbija "ponašala normalno" i poručio da je lako pomagati kada nije teško. 

"I ubuduće ćemo pomagati, lako je kada je svima lako, kada je svima teško tada ćete od najbližeg i prvog komšije dobiti najveću pomoć. Hvala na prijateljstvu - naši odnosi će samo biti još bolji", poručio je Vučić koji u Skoplju prisustvuje regionalnom forumu o mini Šengenu.

On je podsetio na razorni zemljotres u Skoplju 1963. godine kada su baš u ovo vreme beogradske pbolnice bile pune ljudi koji su stradali u zemljotresu.

"Mi nemamo ništa što tražimo od makedonskih građana sem prijateljstva i bratstva", naveo je Vučić i istakao da je važno da imamo najbliže i najbolje odnose.

U znak zahvalnosti građanima Srbije za vakcine Vlada Severne Makedonije prethodno je  građane Srbije koji su na proputovanju kroz ovu zemlju u znak zahvalnosti za vakcinaciju njenih državljana i donaciju vakcina oslobodila plaćanja putarine.

Komentari (0)

Srbija