Politika

Brnabić: Predizborna kampanja najprljavija i najbizarnija

Komentari

Autor: FoNet

05/12/2023

-

10:27

Brnabić: Predizborna kampanja najprljavija i najbizarnija
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije i potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić optužila je danas opoziciju da vodi prvljavu kampanju. Ona je na televiziji Prva, predizbornu kampanju ocenila kao "najprljaviju i najbizarniju" koju je Srbija ikada videla.

Brnabić je naglasila da je opozicija u kampanji pokazala "samo mržnju" prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da je "mržnja prema Vučiću jedini program opozicije".

Premijerka je, komentarišući video snimak sa proslave u Blacu na kojoj je funkcioner Socijalističke partije Srbije Dejan Dimitrijević pevao pesmu uvredljive sadržine o Vučiću, rekla da je sada taj funkcioner "žrtva, a Vučič je zlikovac".

"Vučić je kriv što je bio predmet uvredljive pesme", navela je Brnabić, ponavljajući da je program opozicije "ja mrzim Vučića".

Ona je podsetila na situaciju kada je lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu skandirano da je lopov i rekla je da je Đilas na to reagovao snimkom na kom "kuka i plače" i žali se da je to skandiranje pretnja njegovoj deci.

Brnabić je ocenila da to tada nije bila pesma, nego pretnja i da su "svi iz opozicije ustali i rekli da je to strašno, da je to pretnja".

"Oni su porotiv Aleksndra Vučića, mi smo za Aleksandra Vučića, mi smo za našu Srbiju, za sve naše građene i čitav naš narod i nastavljamo da pobeđujemo", rekla je Brnabić, koja je potpredsednica Srpske napredne stranke.

O snimku Đorđa Miketića: Niko nije osudio njegovo ponašanje

Brnabić je rekla i da opozicija optužuje predsednika Aleksandra Vučića zbog privatnog snimka kandidata za poslanika na listi "Srbija protiv nasilja" Đorđa Miketića, a da je snimak zapravo procureo zato što je Miketić razmenjivao taj sadržaj "sa svojim drugarima", pa ga je neko od njih objavio.

"Ko je kriv što se Miketić snima sam sa drugarima, što se drogira, što priča da će to platiti novcem građana Srbije", upitala je Brnabić.

Ona je negirala da je snimak procureo iz državnih bezbednosnih struktura. Branbić je rekla da niko iz opozicije nije osudio Miketićevo ponašanje na snimku, na kom se, prema njenim rečima, vidi da koristi narkotike.

"Niko nije to osudio", rekla je Brnabić.

Komentari (0)

Srbija