Politika

Obradović: Problem saobraćajnih gužvi u Beogradu može se rešiti izgradnjom metroa

Komentari

Autor: Fonet

05/12/2023

-

13:34

Obradović: Problem saobraćajnih gužvi u Beogradu može se rešiti izgradnjom metroa
Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" predali su izbornu listu - Copyright Fonet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za gradonačelnika liste "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović ocenio je da se problem saobraćajnih gužvi u Beogradu može rešiti izgradnjom metroa, koji su projektovali stručnjaci, Skupština Beograda ga je 2012. godine jednoglasno izglasala, ali je vlast Srpske napredne stranke (SNS) od toga odustala.

"Da SNS vlast nije odustala od tog projekta, mi bismo se danas već vozili prvom linijom metroa i građani bi za desetak minuta stizali sa jednog kraja grada na drugi. Kada SNS vlast prestane da odlučuje o ovom gradu posle 17. decembra problemi saobraćaja biće prioritetno rešavani", istakao je Obradović u predizbornom serijalu Demostata.

On je obećao da će, ukoliko dobiju vlast, za šest meseci biti revidiran projekat metroa, tako da "povezuje ljude, a ne livade", i da će se odmah nakon toga krenuti u izgradnju prve linije.

Obradović je naveo da je deo rešenja za saobraćajne gužve i nabavka novih vozila za gradski prevoz, budući da SNS vlast 10 godina nije kupila nijedan tramvaj ili trolejbus. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija