Politika

Misija Evropskog parlamenta stiže u Srbiju, Bilčik: "Slušaćemo, posmatraćemo"

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2023

-

14:43

Misija Evropskog parlamenta stiže u Srbiju, Bilčik: "Slušaćemo, posmatraćemo"
Vladimir Bilčik - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Delegacija Evropskog parlamenta, koja će posmatrati izbore u Srbiji, boraviće u Beogradu od 14. do 18. decembra, izjavio je danas izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik.

Bilčik je za Tanjug rekao da je danas održan konstitutivni sastanak članova delegacije ove posmatračke misije i da je odlučeno da će misiju predvoditi Klement Grošelj. 

"Mislim da imamo jaku delegaciju, nekoliko poznatih imena koja su se bavila politikom Zapadnog Balkana. Imamo zastupljene glavne političke grupe i upravo smo odlučili o liderstvu našeg kolege Klementa Grošelja, koji će predvoditi misiju Evropskog parlamenta za posmatranje ovih izbora", rekao je Bilčik. 

On je dodao da će posmatračka misija blisko sarađivati sa misijom Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) i predstavnicima Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, koji će biti prisutni. 

Bilčik je naglasio da je cilj posmatračke misije posmatranje izbora i priprema za izbore.

"Slušaćemo, posmatrati, imati dosta sastanaka sa svim zainteresovanim stranama, civilnim društvom... Nadamo se da svojim radom možemo doprineti mirnim izborima, slobodnim i fer izborima", zaključio je Bilčik.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija