Politika

Kovačević: Politički kanibalizam- "Srbija protiv nasilja" htela da "pojede" listu "Srbija na Zapadu - Da se struka pita"

Komentari

Autor: Fonet, Euronews Srbija

04/12/2023

-

13:15

Kovačević: Politički kanibalizam- "Srbija protiv nasilja" htela da "pojede" listu "Srbija na Zapadu - Da se struka pita"
Kovačević: Politički kanibalizam- "Srbija protiv nasilja" htela da "pojede" listu "Srbija na Zapadu - Da se struka pita" - Copyright Fonet/Da se struka pita

veličina teksta

Aa Aa

Nosilac liste "Srbija na Zapadu – Da se struka pita" Vladimir Kovačević izjavio je danas da je Viši sud u Beogradu, povodom žalbe novinarke Jelene Zorić na rešenje Gradske izborne komisije, potvrdio da ona uopšte, ni u elektronskom, niti u papirnom obliku, nije bila lice koje je dalo potpis toj listi.

"Viši sud u Beogradu potvrdio je ono što govorimo od samog početka i sada je vreme da se jednom zauvek stane sa blaćenjem naše liste", istakao je Kovačević u pisanoj izjavi.

Kovačević je naglasio da je to što se desilo listi "Srbija na Zapadu – Da se struka pita" upozorenje svakome ko hoće da se bavi politikom "van dogovorenih lista i tajnih dilova", ali i podstrek njihovoj listi i drugima da odustajanja nema.

"Pitamo one koji su nas danima klevetali da li osećaju bar trunku srama i da li će pomisliti da nam se izvine, bez objašnjenja zašto su to učinili, jer to ni ne želimo više da znamo. Ovo je velika lekcija za sve nas koji prvi put učestvujemo u izbornom procesu, koje sve prepreke se postavljaju pred one koji hoće da se bave ovim poslom i da oni koji su pošteni, savesni i odgovorni prvo moraju proći kroz 'toplog zeca'“, navodi Kovačević i dodao da je "na snazi politički kanibalizam, kada jedete sopstvenu vrstu, kao što je lista 'Srbija protiv nasilja' htela da 'pojede' listu 'Srbija na Zapadu – Da se struka pita'.

Kovačević poručuje da "odustajanja nema, jer će ideja Srbije na Zapadu i vraćanje stručnosti u politiku ostati najveća vrednost ovih izbora, a ako sada ne dobije na značaju zbog podmetanja i spletki, znamo dobro da će na kraju sigurno pobediti".

Komentari (0)

Srbija