Politika

Dačić: Dogovorio sam se sa Vučićem da i posle izbora nastavimo koaliciju, opozicija nema šanse

Komentari

Autor: Fonet

09/12/2023

-

17:08

Dačić: Dogovorio sam se sa Vučićem da i posle izbora nastavimo koaliciju, opozicija nema šanse
Ivica Dačić - Copyright FoNet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je danas kako je za Srbiju najbolje da on bude premijer, a Aleksanadar Vučić predsednik i da je "nema čuda koje može da se desi" da bi opozicija pobedila na republičkim izborima 17. decembra, jer ne vodi politiku u interesu Srbije.

Dačić je na završnoj konvenciji SPS u Sava centru rekao da se upravo jutros čuo i dogovorio sa Aleksandrom Vučićem da posle izbora i dalje čine koaliciju u Narodnoj skupštini, ali i u gradu Beogradu, tako da opozicija "nema šanse“.

"Oni svoju nadu temelje na tome da će da pobede u Beogradu. Želim opoziciji da kažem da nema nade za njih", poručio je Dačić.

On je ocenio da sledi teško vreme jer će se nastaviti pritisci i ucene međunarodne zajednice i da zato rukovodstvo Srbije mora biti "čvrsto i mudro".

Mora da postoji politička stabilnost i državno jedinstvo, između Republike, Beograda i Pokrajine. Zato su ključni izbori u Beogradu i zato su ovi izbori ključni za budućnost Srbije, poručio je lider SPS.

Govoreći o očekivanjima opozicije, Dačić je rekao da "neće biti 6. oktobra, jer neće biti ni 5. oktobra", tvrdeći da će opozicija otići sa scene jer vode antistrpsku politiku.

Dačić je, ističući kako opozicija svoje nade temelji na očekivanju da dobije Beograd, rekao da "Beograd ne može da bude protiv Srbije".

Istakao je da na drugoj strani, alternative politici SPS i SNS, predstavljaju "ne korak unapred nego više koraka unazad" i da to nisu promene na bolje, nego vraćanje u nešto što se moglo videti ranijih godina.

Dačić smatra da se Srbija ponovo suočava sa prevarom kakva je bila 5. oktobra 2000. godine, kada se okupio DOS.

"Đinđić nije mogao sam da pobedi Miloševića, pa je morao da dođe i Koštunica i sve zadene u nacionalno", oocenio je Dačić.

On je rekao da slični pokušaji lažnih evropejaca i lažnih nacionalista koji, zapravo, vode antisrpsku politiku i sad pokušavaju da dođu na vlast.

"Jer šta je to kada (Zdravko) Ponoš kaže da je Srbija sam kriva za bombardovanje, ako kažu da je Kosovo nezavisno, da je Republika Srpska genocidna tvorevina, ako žele da uđemo u NATO i uvedemo sankcije Rusiji. Nema tog čuda koje će njima da se desi", nastavio je Dačić.

On je naglasio da teme uoči izbore u Beogradu moraju biti i infrastrukturne, ekološke, obrazovne i tako dalje, ali da se mora odgovoriti i na nacionalne i državne politike.

Govoreći o kandidatu SPS za gradonačelnika Beograda Tomi Fili, Dačić je rekao da "boljeg kandidata nije mogao da nađe" jer je Fila ostvario sve što je mogao u životu, što znači da na mesto gradonačelnika neće doći da bi ispunjavao lične interese.

Fila je naglasio da, kao predstavnik ljudi trećeg doba, zna sa kakvim se izazovima susreće njegova generacija.

Dovoljna je lepa reč, pružena ruka i pre svega zaštita od bilo koje diskriminacije, rekao je Fila i ponudio usluge svoje kancelarije, besplatno, svim građanima treće dobi kojima treba pomoć.

Kako je istakao njegova prednost je iskustvo i mudrost, a njegovog tima, mladost i energija.

Ako postane gradonačelnik, Fila najavljuje da niko neće biti iznad zakona i da će svi mladi imati jednake šanse za uspeh, bez obzira na socijalni status.

On je istakao da ženama treba poveriti mnogo više vlasti i prava da odlučuju na bitnim pozicijama, poručio je Fila, ocenivši da su žene posvećenije, sposobnije i organizovanije od muškaraca.

Na skupu su govorili još narodni poslanik i direktor KBC "Dragiša Mišović" Vlado Đukić i glumica Jelica Sretenović.

Komentari (0)

Srbija