Politika

Đurđević Stamenkovski: Dveri i Zavetnici su osovina državotvornih snaga

Komentari

Autor: Tanjug

10/12/2023

-

19:44

Đurđević Stamenkovski: Dveri i Zavetnici su osovina državotvornih snaga
Đurđević Stamenkovski: Dveri i Zavetnici su osovina državotvornih snaga - Copyright ANJUG/ INFOSLUŽBA ZAVETNICI/ NIKOLA ŽIVANOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Nosilac liste "Nacionalno okupljanje" Milica Đurđević Stamenkovski poručila je danas na završnoj konvenciji u Beogradu da su Dveri i Zavetnici osovina državotvornih snaga.

"Uprkos medijskim blokadama glas o nacionalnom okupljanju se čuo i pročuo, narod ga je prepoznao, prihvatio i odaziva se pozivu svoje otadžbine", kazala je Đurđević Stamenkovski, i dodala da na ovim izborima narod odlučuje o državi.

Kako je rekla, pred Srbijom su zahtevi i ultimatumi iz Brisela. 

"Zato smo podigli politički i nacionalni otpor diktaturi Brisela. U našem otporu nismo usamljeni u Evropi. Danas smo imali goste iz nemačkog, bugarskog i mađarskog parlamenta, koji su se zajedno sa nama, poklonili spomeniku Milice Rakić (koja je stradala u bombardovanju 1999. godine)", rekla je ona.

ANJUG/ INFOSLUŽBA ZAVETNICI/ NIKOLA ŽIVANOVIĆ

 

Đurđević Stamenkovski je pozvala građane da podrže Nacionalno okupljanje.

 "Nema buduće vlade bez Nacionalnog okupljanja", poručio je predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.

Obradović je predstavio osam tačaka novog srpskog suverenizma među kojima su odbacivanje francusko-nemačkog ultimatuma, zalaganje za Evropu otadžbina, kandidatura za BRIKS, suverena prosvetna i kulturna politika, obnova domaće privrede.

''Naš prioritet je očuvanje svetinje braka, porodice i tradicionalnih vrednosti. Ja sam muškarac, muž, otac, deda, Srbin i Evropljanin, mi smo potomci Svetog Save i vladike Nikolaja Velimirovića, Tesle i Pupina, Nadežde Petrović i Milunke Savić, mi smo iz naroda šampiona kao što je Novak Đoković.

ANJUG/ INFOSLUŽBA ZAVETNICI/ NIKOLA ŽIVANOVIĆ

 

Mi smo ponosan narod koji nije odustao od svoje zemlje", zaključio je Obradović.

Na skupu su govorili i kandidat za narodnog poslanika Nikola Vukelić, profesor Časlav Koprivica, kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Ratko Ristić i heroj sa košara Siniša Jevtić, saopšteno je iz koalicije.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija