Politika

Lideri koalicije "Nacionalno okupljanje": Kraj evropskim integracijama

Komentari

Autor: Fonet

09/12/2023

-

19:55

Lideri koalicije "Nacionalno okupljanje": Kraj evropskim integracijama
Lideri koalicije "Nacionalno okupljanje": Kraj evropskim integracijama - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Lideri koalicije "Nacionalno okupljanje" Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović obećali su večeras na završnoj konvenciji u Beogradu da će Srbija prestati sa evropskim integracijama čim dođu na vlast, jer ništa nije važnije od očuvanja nacionalnog identiteta i porodičnih vrednosti.

Obradović je poručio da se "Nacionalno okupljanje" zalaže za ukidanje francusko-nemačkog predloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i Ohridskog sporazuma, jer Srbija ne sme da bude ničija kolonija.

Ukoliko "Nacionalno okupljanje" dobije većinu, sarađivaćemo sa svim evropskim suverenističkim partijama u borbi za novu Evropu nacija, koje će održati hrišćanski suverenitet, izjavio je Obradović.

Prema njegovim rečima, ko uvede bilo kakve sankcije Rusiji neće ostati ni jednu sekundu na vlasti u Srbiji, a "Nacionalno okupljanje" će se zalagati za saradnu sa Moskvom na svim nivoima.

Obradović je poručio da NATO nije dobrodošao u Srbiju.

Kao što se NATO povukao iz Avganistana, tako će se povući i sa Kosova, izjavio je Obradović.

Govoreći o porodičnim vrednostima za koje se "Nacionalno okupljanje" zalaže, Obradović je rekao da u Srbiji pod vlašću te koalicije nema mesta rodnoj ravnopravnosti, jer je neophodno sačuvati porodicu i porodične vrednosti.

Prošlo je vreme u kome biramo između bivše i sadašnje vlasti. Došlo je vreme da se mi pitamo u svojoj državi, a ne spoljni faktori, poručio je Obradović.

Milica Đurđević Samenkovski je izjavila da "Nacionalno okupljanje" predstavlja najozbiljniju političku snagu u Srbiji.

"Nacionalno okupljanje" je prema svim istraživanjima vodeća državotvorna snaga, koja će ostvariti ozbiljan rezultat. Na izborima odlučujemo o odbrani naše države, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski, uz tvrdnju da su pred Srbiju postavljeni ultimatumi sa kakvim se nije suočila ni jedna država sveta.

Milica Đurđević Stamenkovski je navela da od formiranja EU ni od jedne zemlje nije traženo da se odrekne 12 odsto teritorije i da se taj deo izbriše iz istorije.

Moramo stati na kraj briselskoj diktaturi i suverenistički tim će podići novu Evropu na starim temeljima, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski

Ona je poručila da "Nacionalno okupljane" ne deli Srbiju na partije, već im je otadžbina iznad stranke, jer stoje iza parole "Glavu dajemo, Srbiju ne damo"

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija