Politika

Obradović: Obavezujemo se biračima, prva odluka biće odbacivanje francusko-nemačkog sporazuma

Komentari

Autor: Fonet

24/11/2023

-

11:59

Obradović: Obavezujemo se biračima, prva odluka biće odbacivanje francusko-nemačkog sporazuma
Obradović: Obavezujemo se biračima, prva odluka biće odbacivanje francusko-nemačkog sporazuma - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

"Nacionalno okupljanje, koje su Dveri pokrenuli sa strankom Zavetnici, druga je po snazi opcija na političkoj sceni, što je uznemirilo "duhove" u zemlji i inostranstvu, pa smo postali meta negativne kampanje i cenzure na televizijama sa nacionalnom frekvencijom", izjavio je danas predsednik pokreta Dveri Boško Obradović.

On je, na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio podršku još šest udruženja koji podržavaju koaliciju Dveri i Zavetnika - Nacionalno okupljanje, rekao da to okupljanje prevazilazi predizbornu koaliciju dve stranke, lidere ili pojedince.

"To je uznemirilo duhove i zato smo predmet negativne medijske kampaje i cenzure na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, jer od proglašenja naše liste broj četiri pre 20 dana niko nas nije zvao u gostovanje", predočio je on.

"Okupili smo se na osnovnim suverenističkim postavkama koje pobeđuju širom Evrope i taj talas dolazi u Srbiju", uveren je Obradović, koji tvrdi da stavove te koalicije podršava 80 odsto građana Srbije.

"Zalažemo se za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, ne sankcijama Rusiji, ne članstvu u NATO, podršku Republici Srpskoj i Srbima u rasejanju, za ekonomski i ekološki patriotizam", dodao je on.

"Nacionalno okupljanje se obavezuje biračima da će prva odluka, ako formiramo vladu, biti odbacivanje francusko-nemačkog sporazuma odmah i u celosti", rekao je Obradović.

Profesor Časlav Koprivica, inače potpredsednik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, rekao je da je odlučio da svojim imenom podrži Nacionalno okupljanje.

"Nažalost, nije bilo mudrosti i dalekovidosti da bude i više snaga i stranaka u ovom okupljanju, da bude ubedljivije za naše birače", rekao je Koprivica, koji dodaje da Nacionalno okupljanje predstavlja snagu koja treba da uradi sve da se spreči primena "francusko-nemačkog ultimatuma koji je ekvivalentan de jure priznanju Kosova".

Komentari (0)

Srbija