Politika

Pred nama je sunčan decembarski dan: Posle jutarnjeg mraza temperatura će biti dvocifrena u nekim delovima Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/12/2023

-

07:21

Pred nama je sunčan decembarski dan: Posle jutarnjeg mraza temperatura će biti dvocifrena u nekim delovima Srbije
Euronews/Ljiljana Gradinac - Copyright Euronews/Ljiljana Gradinac

veličina teksta

Aa Aa

Danas nas očekuje stabilno, ali pravo zimsko vreme. Temperatura će biti za tri stepena toplija nego juče. Takođe će biti više sunčanih sati nego u nedelju. Ujutro magla, mraz, sunčano vreme, dok će potom temperatura porasti na oko 10 stepeni, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković

"Stabilnost nam kao i uvek obezbeđuje polje anticiklona, koje je ovog puta prilično prostrano.
Prostire se od Portugalije pa sve do Gruzije. Njegov uticaj ogleda se u tome da sprečava da kišonosni oblaci, ali i veoma hladan vazduh stignu do nas", kaže ona.

Kako dodaje, u danu pred nama biće pretežno sunčano, uz vrlo malo oblaka na nebu. Uglavnom će to biti oni na većim visinama koji u velikoj meri propuštaju sunčeve zrake.

"Osim sunca, na porast temperature utiče magla. Tamo gde se magla duže zadrži biće hladnije, tamo gde se pre podigne biće toplije. Danas u najtoplijem delu dana očekujemo od 7 na jugu do čak 14 stepeni na istoku Srbije", kaže Ćirković.

Prema njenim rečima, još jedna karakteristika anticiklona je mirno vreme, gotovo bez vetra.
U danu pred nama duvaće veoma slab vetar sa jugozapada.

"I narednih dana ostajemo u sličnom ritmu. Ujutru magla i mraz, tokom dana sunčano i relativno toplo za drugu polovinu decembra. Temperatura će u pojednim mestima dostići i 17 podeljak. Najtopliji dan biće utorak, zatim će nakon toga temperatura biti u blagom padu. Za sada, padavine, se očekuju oko vikenda", dodala je Ćirković.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija