Politika

Ministarstvo državne uprave: Sve promene u biračkom spisku na zakonitim i pravno relevatnim činjenicama

Komentari

Autor: Tanjug

22/12/2023

-

18:25

Ministarstvo državne uprave: Sve promene u biračkom spisku na zakonitim i pravno relevatnim činjenicama
Tanjug/Irfan Ličina - Copyright Tanjug/Irfan Ličina

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je danas da su sve promene vršene u Jedinstvenom biračkom spisku zasnovane na zakonitim i pravno relevantnim činjenicama. 

"Sa stanovišta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, sve promene koje su vršene u Jedinstvenom biračkom spisku zasnovane su na zakonitim i pravno relevantnim činjenicama", ističe se u saopštenju, povodom konferencije za novinare koju je tokom dana održala CRTA.   

Iz ministarstva još jednom ukazuju da se sve promene vrše na osnovu podataka koje Jedinstveni birački spisak dobija iz nadležnih, odnosno izvornih evidencija.

Kako se napominje, birački spisak se redovno ažurira od strane referenata u jedinicama lokalne samouprave, te ako i postoje određene činjenice koje treba izmeniti, građani slobodno i bez ograničenja mogu zatražiti njihovu izmenu, o čemu će se doneti odgovarajuće rešenje.

"Na kraju ističemo da je članom 39. Ustava zagarantovano pravo građana na slobodu kretanja, odnosno da svako ima pravo da se slobodno kreće i nastanjuje u Republici Srbiji, da je napusti i da se u nju vrati", naglašava se u saopštenju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija