Politika

Vuk Jeremić i svi članovi Predsedništva Narodne stranke podneli ostavke

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/12/2023

-

09:45

Vuk Jeremić i svi članovi Predsedništva Narodne stranke podneli ostavke
Vuk Jeremić i svi članovi Predsedništva Narodne stranke podneli ostavke - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i svi članovi Predsedništva Narodne stranke podneli su ostavke, saopšteno je sa sajtu te stranke.

"Imajući u vidu izborne rezultate, ovo je jedini odgovoran korak kojim se čuva dostojanstvo stranke i koji je preduslov da se ona ponovo uzdigne, ostajući verna svojoj izvornoj politici i principima", navodi se u saopštenju.

Predsedništvo Narodne stranke je zatražilo od dosadašnjeg predsednika, generalnog sekretara i Izvršnog odbora da privremeno nastave da obavljaju svoje dužnosti, do Izborne skupštine Narodne stranke na kojoj će biti izabran novi lider i novo rukovodstvo.

"O učešću i eventualnim koalicijama na svim izborima koji bi mogli da se dogode pre Izborne skupštine stranke odlučivaće Predsedništvo Narodne stranke, koje je od danas u tehničkom mandatu", navodi se dalje. 

Kako dodaju, podržavaju zahteve građana i opozicionih stranaka da dođe do novih izbora na svim nivoima, u skladu sa zakonom.

"Nezavisno od izbornih uslova i svih drugih nepovoljnih okolnosti u kojima smo se borili, nema sumnje da je volja građana Srbije takva da Narodna stranka u ovom trenutku ne predstavlja značajan činilac u političkom životu naše zemlje. Poštujući to, pozivamo članove stranke da do daljnjeg u javnosti nastupaju samo u ličnom kapacitetu", navode iz ove stranke.

"Predsedništvo Narodne stranke se zahvaljuje svim građanima Srbije koji su nam na ovim izborima poklonili poverenje, kao i svim aktivistima i simpatizerima stranke na nesebičnom zalaganju u prethodnim mesecima u borbi za vrednosti i politiku u koju iskreno verujemo", saopštila je Narodna stranka.

Podsetimo, Jeremić je sinoć na mreži X naveo da je podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika Narodne stranke.

"Podneo sam neopozivu ostavku na mesto predsednika Narodne stranke", napisao je Vuk Jeremić večeras na društvenoj mreži X.

Prethodno su ostavke podneli i Siniša Kovačević, a povlačenje politike najavila je, govoreći za Euronews Srbija, i Sanda Rašković Ivić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija